Mycket mer än basket

Rapatac non violence är namnet på den ungdomsledda förening som arbetar emot våld. Den startade på Stora Sätraskolan, och har nu över 150 medlemmar enbart där.

Rapatac Non Violence är ett budskap, som ska väcka folks tankar. I dagens samhälle finns det alldeles för mycket våld, och Non Violence jobbar för att förebygga det.

Det handlar inte om att leka poliser, utan det handlar om att inte vända problemen ryggen. Föreningen har fått 6000 kr i stipendium för deras jobb att förebygga mobbning.

Rapatac for the people är namnet på den arbetsgrupp som utifrån Rapatacstiftelsen jobbar för att skapa en bättre vardag för barn och ungdomar i världen. De arbetar efter Rapatac­konceptet och utför allt arbete i deras riktlinjer.

Anledningen till att vi gör detta

Våldet i samhället har eskalerat under de senaste åren. Det finns speciellt mycket våld bland ungdomar och det måste stoppas, det är där vi kommer in.
Det finns många människor som bara vänder ryggen till problemet. Vi anser att det är vår plikt att försöka få folk att inse problemet, och detta budskap vill vi sprida genom att starta upp Rapatac Non Violence.

Mål med Non Violence

Vårt mål är att väcka tankar hos folk. Vi måste stå upp och se problemen i samhället istället för att tro att allt kommer att bli bra. Därför är vi medlemmar i Non Violence.

Hur kan du göra skillnad i samhället?

Vill du också vara en av många som står upp mot våldet? Du kan vara en som vågar säga ifrån och visa att det finns hopp att få bort detta!

Bli medlem i Rapatac Non Violence och var med och förändra!

 

Stöd bygget av Rapatac

Rapatacs mål är att alla barn ska klara skolan och få möjlighet till en bra och trygg fritid

Det är vårt gemensamma ansvar att se till att alla barn får den möjligheten. Nu har du chansen att se till att det blir verklighet.

Köp en tegelsten! -Var med och stöd bygget av Rapatachuset